søndag 16. desember 2012

Eplekake

Ingredienser
3 stk epler
3 stk egg
2 1/2 dl sukker
1 1/2 dl smør
1 dl melk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss sukker (strøes på toppen)
1 ts malt kanel (strøes på toppen)



Fremgangsmåte
  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
  2. Skrell eplene og del dem i skiver. Hvis du vil hindre at de blir brune mens du gjør i stand resten, bør du legge de i litt vann med noen sitrondråper.
  3. Pisk eggedosis av egg og sukker.
  4. Bland sammen smeltet smør og melk, ha det i eggedosisen og bland godt.
  5. Sikt sammen hvetemel og bakepulver, og rør det inn i kakerøren.
  6. Smør en springform, 24 cm, og hell i kakerøren. Bruk slikkepott så du får med alt.
  7. Legg over epleskiver. Jeg bruker to lag med epler - så blir kaken ekstra saftig.
  8. Dryss på sukker og kanel.
  9. Stek kaken på midterste rille i stekeovnen ved 200 grader i cirka 40 minutter.
  10. Dryss melis over kaken før servering.
  11. Server gjerne med vaniljesaus, vaniljeis eller krem.

Før steking


Voilà - resultatet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar