3 stk epler
3 stk egg
2 1/2 dl sukker
1 1/2 dl smør
1 dl melk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss sukker (strøes på toppen)
1 ts malt kanel (strøes på toppen)
Fremgangsmåte
- Varm opp stekeovnen til 200 grader.
- Skrell eplene og del dem i skiver. Hvis du vil hindre at de blir brune mens du gjør i stand resten, bør du legge de i litt vann med noen sitrondråper.
- Pisk eggedosis av egg og sukker.
- Bland sammen smeltet smør og melk, ha det i eggedosisen og bland godt.
- Sikt sammen hvetemel og bakepulver, og rør det inn i kakerøren.
- Smør en springform, 24 cm, og hell i kakerøren. Bruk slikkepott så du får med alt.
- Legg over epleskiver. Jeg bruker to lag med epler - så blir kaken ekstra saftig.
- Dryss på sukker og kanel.
- Stek kaken på midterste rille i stekeovnen ved 200 grader i cirka 40 minutter.
- Dryss melis over kaken før servering.
- Server gjerne med vaniljesaus, vaniljeis eller krem.
Før steking |
Voilà - resultatet! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar