tirsdag 8. juni 2010

Pizza

Bunn (4 personer):
25 g fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær
1 ss honning
3,2 dl lunkent vann
1/2 kg hvetemel
1/2 ss salt


Fremgangsmåte

  1. Gjær og honning løses opp i det lunkne vannet.
  2. Tilsett mel og salt, og bland.
  3. Kna til deigen er jevn og fin.
  4. Settes til heving et lunt sted til den er dobbelt så stor.
  5. Kna deigen til den er smidig og lett å jobbe med.
  6. Kjevle ut bunnen til den er passe stor. Dette er lettest å gjøre på en stekeplate.
  7. La bunnen stå til heving i 10 minutter.
  8. Når den er hevet godt (det dobbelte) er den klar til å få på toppingen.
  9. Stekes på ca. 220 grader midt i ovnen.
  10. Det er så stor forskjell på komfyrer så jeg sier bare at du må følge med på når den begynner å se ferdig stekt ut (ca 10 min).



Favoritt Topping:
1/2 glass Dolmio Krydret pasta saus
Så mye hvitløk du orker
Løk
Karbonadedeig eller strimlet kylling filet
Fersk mozerellaost (eller rett og slett norvegia)
Skivete tomater
...Ruccola og litt parmesan tilsettes etter steking

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar