450 g Oreo Cookies (cirka)
100 g smeltet smør
2 pk Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
2,5 dl melis
3,5 dl piska krem
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen
Fremgangsmåte
- 1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter.
- Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter.
- Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle.
- Bland det godt til det kan smøres ut i en form.
- Bruk en 24 cm rund form.
- Miks kremosten med melis med en mikser så det blir en luftig og kremete masse.
- Miks krem med sukker, og bruk cirka halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen.
- Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side.
- Sett i kjøleskap 30 minutter.
- Miks opp sjokolademoussen i henhold til pakningen (tilsett gjerne litt ekstra smeltet kokesjokolade)
- Rør inn de siste kakebitene i moussen.
- Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time.
- Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag mønster med smeltet kokesjokolade
- La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar