250 gram hakket oksekjøtt
1/2 løk
1 gulrot
1 liten rød chili
2 ss finhakket purreløk
Saften fra en lime
30 gram semisoltørkede tomater
3 ss worchestershiresaus
1 ss tørket timian
1 ss spiskumin
1 ss havsalt
1 ts pepper
2 egg
1 ss frisk, finskåret basilikum
3 ss rasp
Olivenolje til steking
Fremgangsmåte
- Legg det hakkete oksekjøttet i en skål.
- Finhakk løken.
- Finhakk gulroten, eller riv den på den grove siden av et rivjern.
- Fjern frøene fra chilien og finhakk den.
- Bland løk, gulrot, purreløk, limesaft og chili med kjøttet.
- Rør godt sammen.
- Skjær tomatene i fine biter, og bland de med kjøttfarsen.
- Ha deretter i timian, spiskumin, salt, pepper, egg, basilikum, worchestershiresaus og rasp.
- Bland alt godt sammen.
- Sett på pannen med olivenolje på middels varme.
- Form kjøttfarsen til boller med en spiseskje.
- Legg de i pannen, og la de steke til de er gyllene. Cirka 4-5 minutter på hver side.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar