tirsdag 8. juni 2010

Krydrede frikadeller

Ingredienser
250 gram hakket oksekjøtt
1/2 løk
1 gulrot
1 liten rød chili
2 ss finhakket purreløk
Saften fra en lime
30 gram semisoltørkede tomater
3 ss worchestershiresaus
1 ss tørket timian
1 ss spiskumin
1 ss havsalt
1 ts pepper
2 egg
1 ss frisk, finskåret basilikum
3 ss rasp
Olivenolje til steking


Fremgangsmåte

  1. Legg det hakkete oksekjøttet i en skål.
  2. Finhakk løken.
  3. Finhakk gulroten, eller riv den på den grove siden av et rivjern.
  4. Fjern frøene fra chilien og finhakk den.
  5. Bland løk, gulrot, purreløk, limesaft og chili med kjøttet.
  6. Rør godt sammen.
  7. Skjær tomatene i fine biter, og bland de med kjøttfarsen.
  8. Ha deretter i timian, spiskumin, salt, pepper, egg, basilikum, worchestershiresaus og rasp.
  9. Bland alt godt sammen.
  10. Sett på pannen med olivenolje på middels varme.
  11. Form kjøttfarsen til boller med en spiseskje.
  12. Legg de i pannen, og la de steke til de er gyllene. Cirka 4-5 minutter på hver side.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar